feedburner

Ruangan yang dibina untuk memberi ruang kepadaku yang tak cukup ruang




Kompilasi Projek Akhir 2010

Labels: , ,

Peperiksaan tinggal lagi 2 subjek. Sempat lagi update blog. Hehe..

Berikut adalah kompilasi projek akhir saya pada semester ini. Atau senang kata tahun 2010 inilah. Ada 6 kesemuanya. Tapi di sini saya sertakan 5 projek sahaja. 4 berkumpulan dan 1 projek individu. Projek English Professional Communication tak perlu letak rasanya. Hehe. Mungkin entri khas tentang projek akan dipost nanti. Upload sekali videonya. =)

Hampir semua projek, kami menamakan kumpulan kami sebagai 'The Last Minute'. Sebab semuanya buat pada minit-minit terakhir. Hehe.

Juga disertakan Peratus Air tangan Saya (PAT). Maknanya seberapa banyak sumbangan saya terhadap projek ini.


1. Projek Pengkalan Data

Projek tentang Sistem Kupon Teksi di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah Subang. Pandai-pandai saja buat sistem sendiri. Hehe.



Siap pada pagi hari pembentangan itu juga. =P

PAT: 80%


2. Projek Pengaturcaraan II

Projek menggunakan bahasa c++. Tentang database buku.



Siap pada malam sebelum pembentangan.

PAT: 0%! (Bentang je ada. Erk..)


3. Projek Video Dokumentari

Projek dokumentari tentang Kesan Pasar Raya Terhadap Kedai-kedai Runcit. Siap ada pakcik kedai runcit luah perasaan lagi. Sedih betul. Isk3..


 Menggunakan teknik Green Screen. Pengalaman baru bagi saya. Lepas ini nak buat banyak lagi projek sendirian dengan menggunakan teknik ini. Hehe..

Siap sepenuhnya 40 minit lambat dari waktu pembentangan. Hehe.

PAT: 40%. (Sebagai pengacara, edit video, dan lain-lain)


4. Projek Animasi

Projek ini diadaptasikan dari permainan World Of Goo. Best game ni. Hehe.

Dalam video ini, Goo sudah terlewat mahu berjumpa dengan kekasih hatinya. Tapi, bermacam-macam rintangan yang perlu dihadapi untuk sampai ke tempat yang dijanjikan.


Siap awal seminggu. Ini awal sikit. Hehe..

PAT: 60%. (Saya sebagai pelukis keseluruhan projek ini. Guna tablet ni. Hehe..)


5. Projek Audio (Individu)

Projek ini dah post sebelum ini. Tapi letak juga di sini. Nama pun kompilasi. Hehe.

Tentang Halim yang mahu melarikan diri dari penjara. Jiran penjaranya mencadangkan beberapa cara untuk melarikan diri.



Nama Projek: Prison Beruk

Siap sehari sebelum pembentangan. Mula-mula buat tentang cerita superhero. Siap dah hantar kertas kerja lagi. Banyaklah pula kerjanya. Tukar idea last minit. Hehe..




Ini saja projek untuk tahun 2010. Moga-moga tahun depan tak adalah projek sebanyak ini. Letih rasanya. Hee.. Tak apa. Pengalaman itu yang penting. =) Alhamdulillah. Dapat siapkan projek-projek ini. Syukur pada

2 Mengkritik:
gravatar
Perindu_Ilahi said...
December 27, 2010 at 3:13 PM  

wahhh....hebat2 la projek korang ea... gud luck utk sem depan.. :)

gravatar
Thahar said...
January 1, 2011 at 10:05 AM  

Tak hebat pon. Byk slack. Nmpak kn mase present.. Haha.. Kantoi..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails